flag
TABORETY GASTRONOMICZNE GAZOWE
taborety gazowe
CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
  • palniki posiadają dwa pierścienie ognia (palniki dwukoronowe), które równomiernie ogrzewając dno naczynia zwiększają efektywność wykorzystania gazu,
  • zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia,
  • możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”,
  • w zależności od potrzeb można wykorzystać palniki o różnej mocy (patrz tabela poniżej),
  • w serii TG modelach 1-, 2-, 3-palnikowych zastosowano zapalacze piezoelektryczne, w pozostałych elektryczne,
  • w serii TGP zastosowano palnik zapalający (tzw. pilot),
  • wyjmowane płyty podpalnikowe ułatwiają utrzymanie urządzenia w czystości (z wyłączeniem serii TGO),
  • rurowe przyłącze gazu 1⁄2 ”,
  • konstrukcja wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdy palnik,
  • zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
  • mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano-butan PB).
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej,
  • wbudowane palniki TG mają średnicę 130 mm.