TABORETY GASTRONOMICZNE GAZOWE

CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
- palniki posiadają dwa pierścienie ognia (palniki dwukoronowe), które równomiernie ogrzewając dno naczynia zwiększają efektywność wykorzystania gazu,
- zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia,
- możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”,
- w zależności od potrzeb można wykorzystać palniki o różnej mocy (patrz tabela poniżej),
- w serii TG modelach 1-, 2-, 3-palnikowych zastosowano zapalacze piezoelektryczne, w pozostałych elektryczne,
- w serii TGP zastosowano palnik zapalający (tzw. pilot),
- wyjmowane płyty podpalnikowe ułatwiają utrzymanie urządzenia w czystości (z wyłączeniem serii TGO),
- rurowe przyłącze gazu 1⁄2 ”,
- konstrukcja wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdy palnik,
- zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
- mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano-butan PB).
- obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej,
- wbudowane palniki TG mają średnicę 130 mm.
