flag
BEMARY GASTRONOMICZNE
bemary gastronomiczne
CECHY BEMARÓW GASTRONOMICZNYCH:
  • Nastolne
  • Wolnostojące
  • Jezdne Bemary elektryczne są to nowoczesne gastronomiczne urządzenia grzejne przeznaczone do utrzymywania temperatury gorących potraw. Produkowane są w kilku wersjach różniących się wymiarami umożliwiając jednoczesne podgrzewanie od 1 do 4 pojemników GN 1/1. Mogą mieć one wspólną komorę dla wszystkich przewidzianych GN-ów lub osobne komory z niezależnym sterowaniem temperaturą w każdej z nich (w tabeli oznaczone dodaną literą S),
  • zbiornik przystosowany jest do pojemników typu GN 1/1 lub, po zastosowaniu systemu przekładek - mniejszych o maksymalnej wys. 200 mm,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30÷90°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem
  • wmontowany zawór spustowy (1⁄2 cala) pozwala na łatwe opróżnienie zbiornika,
  • w bemarach jezdnych stopki zastąpiono kółkami z hamulcami,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • głębokość komory: 210 mm
  • moc grzewcza: BE-1N 0,8 kW, BE-2N 1,6 kW, BE-2NS 1,6 kW, BE-3N 2,4 kW, BE-3NS 2,4 kW, BE-4N 3,2 kW, BE-4NS 3,2 kW, BE-1W 0,8 kW, BE-2W 1,6 kW, BE-2WS 1,6 kW, BE-3W 2,4 kWBE-3WS 2,4 kW, BE-4W 3,2 kW, BE-4WS 3,2 kW, BE-1J 0,8 kW, BE-2J 1,6 kW, BE-2JS 1,6 kW,