flag
TABORETY GASTRONOMICZNE GAZOWE
taborety gazowe
CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
  • palniki posiadają dwa pierścienie ognia (palniki dwukoronowe), które równomiernie ogrzewając dno naczynia zwiększają efektywność wykorzystania gazu,
  • zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia,
  • możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”,
  • w zależności od potrzeb można wykorzystać palniki o różnej mocy (patrz tabela poniżej),
  • w serii TG modelach 1-, 2-, 3-palnikowych zastosowano zapalacze piezoelektryczne, w pozostałych elektryczne,
  • w serii TGP zastosowano palnik zapalający (tzw. pilot),
  • wyjmowane płyty podpalnikowe ułatwiają utrzymanie urządzenia w czystości (z wyłączeniem serii TGO),
  • rurowe przyłącze gazu 1⁄2 ”,
  • konstrukcja wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdy palnik,
  • zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
  • mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano-butan PB).
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej,
  • wbudowane palniki TG mają średnicę 130 mm.
KUCHENKI ELEKTRYCZNE
CECHY URZĄDZEŃ
  • najwyższej klasy płyty grzejne o mocy 2,6 kW,
  • siedmiostopniowy przełącznik pozwalający na wygodne i oszczędne korzystanie z ich mocy,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że płyta grzejna jest włączona i ostrzega użytkownika przed jej przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • kuchenki ze względu na swoją budowę są bardzo proste do utrzymania w czystości,
  • konstrukcja kuchenki wytrzymuje obciążenia do 50 kg na każdą płytę,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • Średnica płyty elektrycznej 220 mm, płyta wystaje ok 20 mm ponad blat.
TABORETY ELEKTRYCZNE
taborety elektryczne
CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
  • najwyższej klasy płyty grzejne o mocy 5,0 kW,
  • siedmiostopniowy przełącznik pozwalający na wygodne i oszczędne korzystanie z ich mocy,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza że płyta grzejna jest włączona i ostrzega użytkownika przed jej przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • konstrukcja wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdą płytę grzewczą,
  • zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
  • średnica płyty elektrycznej - 400 mm, płyta wystaje ok. 40 mm ponad blat
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
KUCHNIE GASTRONOMICZNE GAZOWE LINIA TG, TGP, TGM Z OPCJĄ PIEKARNIKA PKE1, PKE3, PG1
CECHY PIEKARNIKÓW GAZOWYCH:
  • w piekarnikach gazowych zawory z zabezpieczeniem przeciw wypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia,
  • możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”,
  • zakres temperatur: 130-270°C
  • zapalacze elektryczne,
  • rurowe przyłącze gazu 1⁄2”,
  • zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
  • mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano -butan PB).
  • w standardzie 1 pojemnik GN 1/1 oraz 1x ruszt
  • 4 poziomy
CECHY PIEKARNIKÓW ELEKTRYCZNYCH:
  • piekarnik posiada niezależnie działające grzałki górną, dolną, opiekacza, termoobiegu,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem, • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • piekarnik PKE-1-zasilanie 230 V, PKE-3 - 400 V 32 A
KUCHNIE ELEKTRYCZNE LINIA KE
CECHY URZĄDZEŃ:
  • najwyższej klasy płyty grzejne o mocy 2,6 kW, 400V
  • siedmiostopniowy przełącznik pozwalający na wygodne i oszczędne korzystanie z jej mocy,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że płyta grzejna jest włączona i ostrzega użytkownika przed jej przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • kuchenki ze względu na swoją budowę są bardzo proste do utrzymania w czystości,
  • konstrukcja kuchenki wytrzymuje obciążenia do 100 kg na każdą płytę grzewczą,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej. W trzon KE 47K może być wbudowany piekarnik elektryczny PKE przeznaczony do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Piekarnik oprócz standardowych grzałek górnej i dolnej posiada opiekacz i termoobieg. W komorze piekarnika mieści się 4 blachy GN 1/1. Termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C.
  • średnica płyty elektrycznej - 220 mm, płyta wystaje ok. 20 mm ponad blat
  • moc piekarnika PKE 1 – 3,6 kW
  • moc piekarnika PKE 3 – 5,3 kW
PIEKARNIKI WOLNOSTOJĄCE
piekarniki wolnostojace
CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
  • w piekarnikach gazowych zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia,
  • możliwość ustawienia kurkiem tzw. „oszczędnego płomienia”,
  • zakres temperatur: 130-270°C
  • zapalacze elektryczne,
  • rurowe przyłącze gazu 1⁄2”,
  • zastosowano nóżki z regulowaną wysokością,
  • mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano -butan PB).
  • moc grzewcza 3,5 kW
CECHY URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH:
  • piekarnik posiada niezależnie działające grzałki górną, dolną, opiekacza, termoobiegu,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • piekarnik PKE-1: moc grzewcza 3,6 kW zasilanie 230V, PKE-3: moc grzewcza 5,3 kW zasilanie 400V
PATELNIE GASTRONOMICZNE GAZOWE
Patelnie gastronimiczne gazowe
CECHY URZĄDZEŃ GAZOWYCH:
  • stabilna konstrukcja nośna,
  • specjalny moduł zakończony korbą pozwala na jej płynne i równomierne przechylanie w celu zlania zużytego oleju,
  • zawór z termostatem umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C, posiada również zabezpieczenie przed
    jej niekontrolowanym wzrostem,
  • mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) lub płynnym G 30 (propan, lub propano -butan PB),
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej,
  • moc grzewcza: GP1 7,0 kW, GP2 14,0 kW .
BEMARY GASTRONOMICZNE
bemary gastronomiczne
CECHY BEMARÓW GASTRONOMICZNYCH:
  • Nastolne
  • Wolnostojące
  • Jezdne Bemary elektryczne są to nowoczesne gastronomiczne urządzenia grzejne przeznaczone do utrzymywania temperatury gorących potraw. Produkowane są w kilku wersjach różniących się wymiarami umożliwiając jednoczesne podgrzewanie od 1 do 4 pojemników GN 1/1. Mogą mieć one wspólną komorę dla wszystkich przewidzianych GN-ów lub osobne komory z niezależnym sterowaniem temperaturą w każdej z nich (w tabeli oznaczone dodaną literą S),
  • zbiornik przystosowany jest do pojemników typu GN 1/1 lub, po zastosowaniu systemu przekładek - mniejszych o maksymalnej wys. 200 mm,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30÷90°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem
  • wmontowany zawór spustowy (1⁄2 cala) pozwala na łatwe opróżnienie zbiornika,
  • w bemarach jezdnych stopki zastąpiono kółkami z hamulcami,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • głębokość komory: 210 mm
  • moc grzewcza: BE-1N 0,8 kW, BE-2N 1,6 kW, BE-2NS 1,6 kW, BE-3N 2,4 kW, BE-3NS 2,4 kW, BE-4N 3,2 kW, BE-4NS 3,2 kW, BE-1W 0,8 kW, BE-2W 1,6 kW, BE-2WS 1,6 kW, BE-3W 2,4 kWBE-3WS 2,4 kW, BE-4W 3,2 kW, BE-4WS 3,2 kW, BE-1J 0,8 kW, BE-2J 1,6 kW, BE-2JS 1,6 kW,
WYPARZACZ ELEKTRYCZNY
wyparzacze elektryczne
CECHY URZĄDZEŃ:
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30-95°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • posiada przyłącze i odprowadzenie wody,
  • wyposażony jest w kosz na talerze (18 szt.), kosz na sztućce (4 kg) i uchwyty pomocnicze do wyjmowania koszy,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
  • Wymiar wewnętrzny komory 400/545/550 mm
STOŁY I SZAFY PODGRZEWCZE
stoly i szafy podgrzewacze
CECHY URZĄDZEŃ:
  • grzejnik i wentylator zamocowane są w ściance bocznej obok panelu sterowania,
  • ścianki te w miejscach umocowania grzejnika i wentylatora są perforowane dzięki czemu jest ułatwiona cyrkulacja podgrzanego powietrza,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30÷90°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że grzejnik jest włączony,
  • w środku znajduje się półka, którą można w miarę potrzeby wyjmować,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
NADSTAWKI GRZEWCZE
nastawki grzewcze
CECHY URZĄDZEŃ:
  • zastosowano lampy halogenowe o mocy 300W,
  • standardowo z prawej strony, z przodu urządzenia, zamontowany jest włącznik grzania,
  • obudowa urządzenia wykonana jest ze stali nierdzewnej.
  • nadstawki ENG 20 i ENG 21 posiadają jeden poziom grzewczy
  • wysokość nadstawki jednopoziomowej - 300 mm, dwupoziomowej - 700 mm
TECHNOLOGICZNE MEBLE GASTRONOMICZNE
technologiczne meble gastronomiczne
CECHY MEBLI:
Główne podzespoły mebli wykonane są z blach o grubości od 0,8 do 1,2 mm:
  • Blaty stołów – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Szafy i szafki – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Blaty stołów ze zlewami – blacha 1,2 mm
  • Blaty basenów – blacha 1,2 mm
  • Półki - blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Korpusy szafek pod stołami - blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Korpusy szaf i szafek wiszących - blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Drzwi i szuflady – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Półki w stołach, szafach i regałach – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Półki ścienne – blacha 0,8 lub 1,0 i 1,2 mm
  • Nadstawki – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Korpusy okapów – blacha 0,8 lub 1,0 mm
  • Stelaże stołów, regałów – profil zamknięty 40x40 mm, 35x35 mm, 30x30 mm
Powierzchnie robocze oraz miejsca w meblach widoczne na zewnątrz
są szlifowane z zachowaniem struktury liniowej. Miejsca w
meblach wykonane z blach szlifowanych nie obrabiane w trakcie ich
produkcji osłonięte są na czas transportu i montażu folią ochronną.
KONSTRUKCJA MEBLI:
Podstawowe wymiary stołów roboczych przedstawiono na rysunku. Blat roboczy stołów wygłuszony jest płytą wiórową laminowaną przyklejoną od spodu do blachy. Tył blatu posiada rant, który zabezpiecza przed zsuwaniem się odpadków z części roboczej w szczeliny przy ścianie kuchni. Nogi stołów wyposażone są w stopki z tworzywa z zakresem regulacji od standardowej wysokości od -10 do +20 mm, celem wypoziomowania ich w kuchni. Stoły robocze mogą być wyposażone w półki, szafki i szuflady. Szafy i szafki w zależności od modelu mają drzwi uchylne na zawiasach skrzydełkowych lub przesuwne zawieszone na wózkach rolkowych. Szafki z szufladami wyposażone są w prowadnice kulkowe. Spawana konstrukcja szkieletowa lub korpusowa zapewnia sztywność i wytrzymałość na obciążenia pionowe. Powierzchnia robocza płyt ze zlewozmywakami jest wyprofilowana na 4 mm co zabezpiecza przed spływaniem wody poza obrys stołu. Dno komór zlewozmywaków jest wyprofilowane w sposób zapewniający całkowity spływ wody. Otwór odpływowy w komorach zlewu przystosowany jest do syfonu ø50, na zamówienie można wykonać otwór Ø90, pozwalający zamocować młynek koloidalny.
OKAPY
okapy
CECHY URZĄDZEŃ:
  • Okapy przeznaczone są dla przemysłu spożywczego i gastronomii.
  • Standardowo okapy wykonane są ze stali J4 gr 0,8(za dopłatą możemy wykonać z AISI304).
  • Okap wyposażony jest w łapacze tłuszczu i wylot przyłączeniowy do kanału wentylacyjnego.
  • Za dopłatą możemy zainstalować oświetlenie LED, wentylator zewnętrzny lub wewnętrzny, regulator obrotów
Katalog produktów
Certyfikaty
19.0016.040040M22X3S
BLASZKI POKRETŁA
Dysza do palnika
Taboret TGOS
PATELNIE GASTRONOMICZNE ELEKTRYCZNE SERII PE
Patelnie gastronimiczne gazowe 2
CECHY URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH:
  • stabilna konstrukcja nośna,
  • specjalny moduł zakończony korbą pozwala na jej płynne i równomierne przechylanie w celu zlania zużytego oleju
    – wyjątek patelnia PE 1R ma ręczny przechył misy,
  • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,
  • zasilanie: 3 NPE 400V 50Hz,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej,
  • moc grzewcza: PE-1R 6,0 kW, PE-1 6,0 kW, PE-2 12,0 kW, PE-3 9,0 kW PE-4 18 kW.
KUCHNIE ELEKTRYCZNE LINIA KE K
kuchnie elektryczne
CECHY URZĄDZEŃ:
  • wyposażone są w cztery najwyższej klasy płyty grzewcze o mocy 3,0 kW każda,
  • siedmiostopniowe przełączniki pozwalają na wygodne i oszczędne korzystanie z ich mocy,
  • świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że płyty grzejne są włączone i ostrzega użytkownika przed ich przypadkowym dotknięciem i oparzeniem,
  • trzony ze względu na swoją budowę są bardzo proste do utrzymania w czystości,
  • przystosowane do obciążeń do 100 kg na każdą płytę,
  • w nogach urządzenia zamocowano stopki pozwalające na regulację wysokości urządzenia do 2 cm,
  • obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej. W trzon KE 47K może być wbudowany piekarnik elektryczny PKE przeznaczony do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Piekarnik oprócz standardowych grzałek górnej i dolnej posiada opiekacz i termoobieg. W komorze piekarnika mieści się 4 blachy GN 1/1. Termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C.
  • moc piekarnika PKE 1 – 3,6 kW
  • moc piekarnika PKE 3 – 5,3 kW