Bemary:
Nastolne
Wolnostojące
Jezdne
Bemary elektryczne są to nowoczesne gastronomiczne urządzenia grzejne przeznaczone do utrzymywania temperatury gorących potraw. Produkowane są w kilku wersjach różniących się wymiarami umożliwiając jednoczesne podgrzewanie od 1 do 4 pojemników GN 1/1. Mogą mieć one wspólną komorę dla wszystkich przewidzianych GN-ów lub osobne komory z niezależnym sterowaniem temperaturą w każdej z nich (w tabeli oznaczone dodaną literą S).
• zbiornik przystosowany jest do pojemników typu GN 1/1 lub, po zastosowaniu systemu przekładek - mniejszych o maksymalnej wys. 200 mm,
• termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 30÷90°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,
• świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem
• wmontowany zawór spustowy (1⁄2 cala) pozwala na łatwe opróżnienie zbiornika,
• w bemarach jezdnych stopki zastąpiono kółkami z hamulcami,
• obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.
• głębokość komory: 210 mm